NOTÍCIES

LLISTAT DE NOTÍCIES

distintius ambientals

Distintius ambientals que són i per qué serveixen?

Distintius ambientals que són i per què serveixen? Aquestes etiquetes serveixen per classificar els vehicles en funció de les seves emissions, hi han quatre tipus: CERO EMISSIONS: vehicles elèctrics, elèctrics híbrids endollables amb una autonomia a partir de 40 km o vehicles de pila de combustible. ECO: vehicles elèctrics endollables amb autonomia inferior a 40 km, híbrids no andollables, vehicles propulsats per gas. En tots els casos tindran que complir els criteris de l'etiqueta C. ETIQUETA C: Turismes i furgonetes lleugeres de gasolina, matriculades a partir de gener de 2006 i dièsel a partir de gener de 2014, vehicles pesats tant dièsel com com benzina matriculats des de 2014. ETIQUETA B: turismes i furgonetes lleugeres de benzina matriculades des de gener de 2000 i dièsel a partir de 2006. Vehicles de mes de 8 places i vehicles pesants (tant dièsel com benzina) matriculats a partir de 2005. Tots aquests distintius serveixes per discriminar positivament els vehicles que son més respectuosos amb el medi ambient, d'aquesta manera es poden aplicar mesures restrictives en moments de màxima contaminació, obtenir beneficis fiscals o de mobilitat.

Temps d'espera als exàmens de conduir

Les autoescoles catalanes denuncien... S'ha duplicat el temps d'espera per examinar-se

Les autoescoles catalanes culpen d’aquets retards a la DGT (Direcció General de Tràfic) per no substituir les baixes ni jubilacions dels examinadors. La DGT no contracta nou personal per substituir les jubilacions o baixes dels examinadors. Tot això esta provocant greus problemes amb els exàmens. Les autoescoles catalanes denuncien que s’ha duplicat el temps d’espera per realitzar les proves i obtenir el permís de conduir. Anteriorment a Barcelona els alumnes es podien examinar cada 5 dies, actualment el temps d’espera es de 10 dies perquè dels 88 examinadors que hi havia hem passat a 68. A Tarragona examinen cada 2 setmanes i a Lleida nomes poden examinar-se un cop al mes, ja que nomes disposen de 3 examinadors.  

Tot això sense comptar la restricció d’alumnes que pot presentar cada professor; que actualment esta en 3 alumnes per examen (anteriorment un professor podia presentar un màxim de 13 alumnes). També es cada vegada més habitual la modificació i cancel·lació de convocatòries d’examen  

Tot el conjunt comporta que les autoescoles tinguin una facturació del 50% menys, ja que els alumnes deixen de realitzar practiques esperant la data d’examen i les fan en l’últim moment , lo que comporta que no es pugui fer una bona planificació i preparació per pujar

al cotxe cada cosa al seu lloc

Al cotxe cada cosa al seu lloc

Segons un últim estudi de Wolkswagen casi la meitat dels conductors portar els objectes deslligats al vehicle, només un de cada tres fan servir els compartiments per guardar-los. Aquets objectes en cas de col•lisió o de frenada brusca al no anar lligats i amb la força de la inèrcia del vehicle es poden convertir en veritables projectils.

Hem calcular amb quin cop de força ens colpejarien alguns objectes si anéssim a un vehicle a 90km/h. Per exemple un telèfon mòbil ens pot colpejar com el pes d’un gos o un portàtil amb el d’un os. Per que us feu una idea; una cadira mal assegurada amb un nadó a dins es pot transformar en el pes d’un elefant impulsat cap al seient de davant.

A causa de la inèrcia qualsevol objecte que tinguem a l’automòbil segueix el seu moviment cap endavant i multiplica la força amb que colpejaria a qualsevol ocupant fins a 70 vegades el seu pes a 90km/h.

La importància dels sistemes de retenció

La importància dels sistemes de retenció 240 menors sense cadireta

La importància dels sistemes de retenció infantil Encara a dia d'avui podrem trobar molts menors que viatgen sense cadireta ni alçador. A un control realitzat durant la setmana del 13 al 19 de març es varen trobar 240 menors sense cap tipus de sistema de retenció, d'aquest 64 anaven seguts al seient de davant i 166 en el de darrera. La DGT alerta de la importància d'activar els sistemes de seguretat infantil, aixi com del cinturó de seguretat, salven moltes vides.

formació online

Formació online Nou email de consulta

Tenim una nova eina de reforç en la formació online. Tots els nostres alumnes, tant si fas formació online com si no, poden preguntar qualsevol dubte que tinguin a traves del email:

professor@autoescolamatadepera.cat.

Tot el nostre equip formatiu estarà encantat de resoldre els teus dubtes, a on vulguis, com vulguis i al teu ritme.

El gran embús a les autoescoles

500.00 aspirants al carnet esperant

Al voltant de 600 examinadors atenen a les 9000 autoescoles. Hi ha estudiants que tenen que esperar dos mesos per poder-se examinar. Segons les dades de la CNAE hi ha al voltant de 9000 autoescola a tota Espanya i hi han 600 examinadors a tot el país. “Però no tots estan en actiu ja que com a totes les empreses hi ha baixes per infermetat i per jubilació”. Un numero molt llunyà al que teníem abans de la crisis, quan havia al voltant de 1000 examinadors. La situació es conflictiva a la majoria de les comunitats. “Fa anys –es explica el propietari d’una autoescola- els portàvem a examinar cada setmana, ara es diferent” “En veiem obligats a que tinguin una demora de dos mesos, això perjudica el procés formatiu”¿Solucions? El perjudici es molt gran per les autoescoles. “Som microempresas que vivim casi exclusivament de la Formació Vial. Tenim que afrontar les mateixes despeses, però no podem portar a examen a tots els aspirants que preparem.

 

Ver web en castellano

Este sitio web utiliza cookies, tanto propias como de terceros, para recopilar información estadística sobre tu navegación y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias, generada a partir de tus pautas de navegación. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Si quieres, puedes cambiar tus preferencias o ampliar esta información.